SKMF

Karlshamns kommun söker Kartingenjör till Samhällsbyggnad

till stadsbyggnadsavdelningen, heltid, tillsvidareanställning  

På stadsbyggnadsavdelningen arbetar vi med detalj- och översiktsplaner, förhandsbesked, bygglov och inspektion, exploaterings- och genomförandefrågor, GIS och mätning samt karttjänster.  


Som kartingenjör kommer du att ingå i vårt mätningsteam med en mätningsingenjör, en kart- och GIS-samordnare och en mätningstekniker i fält. Teamet ansvarar tillsammans för kommunens geografiska information, allt från inmätning till kartproduktion och GIS-analyser. Gruppen är serviceinriktad och lösningsfokuserad, vilket innebär ett varierat, flexibelt, kreativt och utvecklande arbete.  


 

Arbetsbeskrivning:  

Tjänsten innebär i första hand framställning av olika kartprodukter för bygglovsprövning och detaljplanering, som nybyggnadskartor och grundkartor, men även andra specialprodukter. Det ingår även att underhålla våra kartdatabaser avseende såväl innehåll som struktur och att ta fram underlag till både interna och externa beställare i form av kartor och data. Tjänsten innebär även täta kontakter med Lantmäteriet i samband med fastighetsbildningar mm. Vi ansvarar för ajourhållning av byggnads-, adress- och lägenhetsregister och vi deltar i utvecklingen av GIS i kommunen vad gäller digitalisering, arbetsmetoder etc.  

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, YH/KY-utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig. Du har god kunskap i AutoCAD Map 3D IM (f d Topobase) och MapInfo, eller annat GIS-program. Meriterande är erfarenhet av kommunal kart- och GIS-verksamhet, kunskaper om lantmäteriförrättningar och planprocessen. Du har ett stort intresse och engagemang inom området. Som person är du socialt utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer, är serviceinriktad, analytisk och strukturerad. Du förmår att anpassa dig till nya och förändrade krav eller förutsättningar och drivs av en vilja att ständigt se möjligheter till utveckling och förbättring. Du kan uttrycka dig väl och behärska det svenska språket i tal och skrift. Du är resultatinriktad samt kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din yrkesmässiga inriktning.  

 

Övrigt:  

Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden, tillsättning sker efter ansökningstidens utgång.  

 

För mer information kontakta:  

Emina Kovacic, stadsarkitekt, tfn 070-266 62 07  

Toomas Randsalu, kart- och GIS-samordnare, tfn 0454-816 67  

Jan Svensson, mätningsingenjör, tfn 0454-816 66  

Fackliga företrädare, via kommunens växel, tfn 0454-810 00  

 

Sista ansökningsdag:  

2018-01-28  

 

För att komma till annonsen tryck här!