SKMF

Mätningsingenjör/Lantmäteriingenjör

lund

 

Arbetsplatsbeskrivning

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 114 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.


Lantmäteriavdelningen är en av fem avdelningar på stadsbyggnadskontoret. Lantmäteriavdelningen ansvarar för kartframställning, mätningsverksamhet och fastighetsbildning och består av tre enheter - Kart- och GIS-enheten, lantmäterimyndigheten och mätenheten. Mätenheten söker nu en mätningsingenjör / lantmäteriingenjör och söker dig som har utbildning och erfarenhet inom mätområdet.

 

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att ägna dig åt alla arbetsuppgifter som vanligen förekommer på ett kommunalt lantmäterikontor. Du kommer att få uppdrag såsom mätning för grund- och nybyggnadskartor, utsättningar, lägeskontroller, fältarbeten i samband med fastighetsbildning, projekteringsunderlag och relationshandlingar med tillhörande ajourhållning av kommunens baskarta. Arbetet är mycket varierat och innehåller kontakt med kunder, förberedande arbete, mätningar, kartproduktion, uppdatering av kartbaser samt administrativa uppgifter kopplade till uppdragen. I fält använder vi moderna mätinstrument från huvudsakligen Trimble. För beräkning och kartering använder vi Geosecma och TopoCad.

Kvalifikationer

 

Du som söker tjänsten är utbildad lantmäteriingenjör eller har annan likvärdig utbildning, alternativt ha arbetslivserfarenhet som vi kan bedöma likvärdig och passande för tjänsten. Erfarenhet av mätningsarbete för fastighetsbildning samt erfarenhet av ovanstående instrument och programvaror är meriterande. Du har förmågan att skapa goda och konstruktiva relationer med kollegor och kunder och arbetar väl både självständigt och i grupp.


Vi erbjuder ett utmanande arbete med omväxlande uppgifter, möjlighet till och utveckling samt att med frihet under ansvar utföra mätningstekniska uppdrag både till interna och externa kunder.B-körkort krävs.

Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-25

Referensnummer:   SBK 17-06 Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Kontakt

Kontaktperson

Anders Andersson, mätchef: 046-359 59 07

Facklig företrädare

Nås via kommunens växel